2019. november 13. - Szerda

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_dozsagyorgymontas.jpgÉva nevelőnő, Dózsagyörgy község, Teremi névre hallgató falvában sok sok kegyelmet kapott, gyermekeivel együtt az Istentől és úgy érezte, hogy nem csak hálát kell adjon a teremtőjének, hanem egy kis kápolnát kell az Isteni Irgalom tiszteletére építsen... Két éve dolgozik, lassan el is készült a mű, szeretnénk, ha az új érsek atya majd jövőben, 2020-ban az Irgalmasság Vasárnapján fel is szentelné!!
Szeretettel kérlek, írjátok be a naptárba április 19-ét és gyertek el Erdély legfiatalabb templomába az irgalmas Isten jóságáért hálát adni!! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Jézus egyszer útban Jeruzsálem felé áthaladt Szamaria és Galilea határvidékén. Amikor betért az egyik faluba, tíz leprás férfi jött vele szembe. Még messze voltak, amikor megálltak, és hangosan így kiáltottak: „Jézus, Mester! Könyörülj rajtunk!” Ő rájuk tekintett, és így szólt hozzájuk: „Menjetek és mutassátok meg magatokat a papoknak.” Útközben megtisztultak.
Az egyik, amikor észrevette, hogy meggyógyult, visszament, hangos szóval dicsőítette Istent, arcra borult Jézus lába előtt, és hálát adott neki. És ez az ember szamaritánus volt. Jézus megkérdezte: „Nemde tízen tisztultak meg? Hol maradt a többi kilenc? Nem akadt más, aki visszajött volna, hogy hálát adjon Istennek, csak ez az idegen?” Aztán hozzá fordult: „Kelj fel és menj! Hited meggyógyított téged.”
LK 17,11-19