2020. január 30. – Csütörtök

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_fal9-e1485108307537.jpgÉrzelmeinket, gondolatainkat, vágyainkat próbáljuk rövid mondatokban, jelszavakban megfogalmazni, láthatóvá, hallhatóvá tenni, Isten elé tárni!! Néma gyermek szavát - mondja a népi bölcsesség - az anyja sem érti! Világosan, szépen, bölcsen, hangosan fogalmazzuk meg kéréseinket, ha szeretnénk valamit elérni, megkapni! Istenünkhöz benyújtott pályázatot imádságnak hívjuk. A sikeres pályázatért - tanítja maga Jézus Krisztus - szakadatlan jó cselekedetekkel eredményesen "lobbizhatunk"  teremtő Istenünk előtt!! "Amilyen mértékkel mértek, olyan mértékkel mérnek majd nektek is." Mk 4, 25 
Végezetül még egyszer biztatlak, ma van a határidő, fogalmazd meg a világmindenség Urának a kérésedet, írd meg a pályázatodat! Ne felejtsd, apostol világosan kimondotta, ha nem is ezekkel a szavakkal: Aki nem pályázik az nem kap! 
Szent Jakab apostol így fogalmazott:  "Nem kaptok, mert nem kértek!" Jakab 4,2
Szeretettel, 
Csaba t.  

Régi falvédők üzenete – Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek

Evangélium
Egy alkalommal Jézus így beszélt hallgatóihoz: „Vajon azért gyújtanak-e lámpát, hogy a véka alá vagy az ágy alá rejtsék? Nem azért-e, hogy a lámpatartóra tegyék? Semmi sincs elrejtve, hacsak nem azért, hogy nyilvánosságra jusson; és semmi sem történik titokban, hacsak nem azért, hogy napfényre kerüljön. Akinek füle van a hallásra, hallja meg!” Majd így folytatta: „Figyeljetek arra, amit hallotok! Amilyen mértékkel mértek, olyan mértékkel mérnek majd nektek is. Sőt ráadást is adnak hozzá. Mert akinek van, még kap; akinek pedig nincs, attól még azt is elveszik, amije van.”  
Mk 4,21-25