XXXI. Hét: 1. Ünnep egy asztalhoz ülni Istennel

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_founnephusvet.jpgInduljunk el az imádság csendes, békés útján, Teremtő Istenünk felé! Mi ne az orvosságot, hanem az Orvost, ne a vigaszt, hanem a Vigasztalót keressük! Ne a tanítást, hanem a Tanítót, ne a szabadságot, hanem a Szabadítót akarjuk megtalálni. Mindannyian igazából nem valamire szomjazunk, hanem a Valakit keressük, az élő, személyes Istent, kinek mindent köszönhetünk, s ki Szent Fia által nagycsütörtökön így szólt hozzánk: „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála. Jn 14,22.

A Keresztény tanösvény háromnegyedén túl vagyunk, lépjünk rá az imádság, az Istenkeresés útjára alázattal és nagy-nagy bizalommal! 

Szeretettel, 

Csaba t.

Böjte Csaba ofm gondolata

A szeretet lényege, hogy a másik emberre figyelek, kiüresítem önmagamat. Jézus Krisztus nem napi nyolc órára jött el az Égből, hogy közben félállásban a mennyei ügyes-bajos dolgokkal is tudjon foglalkozni a földi elintéznivalói után, hanem kiüresítette önmagát, hogy csak mi legyünk az Ő gondjai (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 14. péntek, Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A lelkiismeret és vallásszabadság

A lelkiismereti és vallásszabadság jogos védelméből vallásháborúk törtek ki, melyek súlyos vérengzésekhez, igazságtalanságokhoz vezettek oda-vissza.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube