Megáldották a gyermekeket Csíksomlyón

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_gyerekaldas.jpgPáduai Szent Antal ünnepén, a péntek esti szentmise keretében Urbán Erik templomigazgató megáldotta a gyermekeket a csíksomlyói kegytemplomban.

 
 

 

Teljes szentmise:
A mintegy nyolcszáz évvel ezelőtt élt Páduai Szent Antal úgy a ferences rend, mint a katolikus egyház egyik legkedveltebb szentje. A portugál származású ferences rendi teológust és prédikátort 1946-ban egyháztanítóvá nyilvánították. A gyermekek és a tanuló ifjúság védőszentjeként tisztelik az egész világon.
Egy évben egyszer nagyon sok gyermekkel népesül be a csíksomlyói kegytemplom pápai kisbazilikája, amikor a szülők Szent Antal közbenjárásával  a gyermekekre, a jövőre a jó Isten áldását kérik. A szentmisét celebráló Urbán Erik ferences templomigazgató rendhagyó prédikációjában a gyerekeket szólította meg elsősorban, bevonva őket, hogy a feltett kérdéseire válaszoljanak. „Páduai Szent Antalt a szobrokon és a festményeken egyaránt a gyermek Jézussal ábrázolják. Antal annyira szerette az Úr Jézust, mint amennyire a gyermeki lelkület megmutatkozik az itt jelenlévő gyerekekben is” – emelte ki igehirdetésében Erik testvér.
Ezen a napon liliomot visznek magukkal a hívők, amelynek nemessége a rózsáéval vetekedik, a keresztény művészetben a tisztaság, az ártatlanság és a szüzesség jelképe. A szentmise végén a ferences templomigazgató Isten bőséges áldását kérte a gyermekekre, majd szenteltvízzel meghintette a templomban és a templom előtti téren összegyűlt sokaságot.
www.szekelyhon.ro