Tegyetek tanúságot az evangélium átalakító erejéről!"

Nyomtatás

ImageA Szentatya találkozója a fiatalokkal

Ahogy korábban írtunk róla, az európai egyetemisták találkozójának keretében március 1-jén a VI. Pál teremben a fiatalok találkoztak a Szentatyával. Mintegy 10 ezer fiatal a helyszínen, 30 ezer pedig műholdas összeköttetésen keresztül imádkozott együtt a pápával, és hallgatta szavait.

 

Beszédében a Szentatya erre hívta a fiatalokat: „Legyetek az evangélium tanítványai és tanúságtevői, mert az evangélium Isten országának, vagyis a szeretet civilizációjának jó magja! Legyetek a béke és az egység építői!"
A kereszténység erős és mély köteléket jelent az „öreg kontinens" és az „új világ" között. Nem elég csupán arra gondolni, hogy milyen alapvető helyet foglal el a Szentírás és a keresztény liturgia az európai és az amerikai népek kultúrájában és művészetében. Ma őszintén el kell gondolkodnunk, és lelkiismeretvizsgálatot kell tartanunk, hogy élővé tegyük ezt a közös evangéliumi inspiráló gondolatot. Meg kell különböztetnünk azt, ami Istennek Jézus Krisztusban kinyilatkoztatott terve szerint építi a „szeretet civilizációját" attól, ami azzal ellentétben áll – mondta a pápa.
„Isten ma arra hív benneteket, európai és amerikai fiatalokat, hogy kortársaitokkal fogjatok össze az egész világon azért, hogy az evangélium éltető gondolata megújítsa e két kontinens és az egész emberiség civilizációját." Az evangélium éltető gondolata nélkül az európai és amerikai világvárosokban meglévő különbségek megosztottság és konfliktusok okává válnak, és nem a kölcsönös gazdagodás forrásává – idézi a Szentatya szavait a Radio Vaticana honlapja. 
Magyar Kurír