Új elnök a Pápai Életvédő Akadémia élén

Nyomtatás

ImageXVI. Benedek pápa június 17-én, kedden kinevezte Salvatore Fisichella püspököt, a Lateráni Egyetem rektorát a Pápai Életvédő Akadémia elnökévé.


 

 

 

 

A Szentatya érseki címet is adományozott Fisichellának, akik Elio Sgreccia püspököt követi ebben a tisztségben. A 2005 januárjában elnökké kinevezett Sgreccia 80. életévének betöltésével nyújtotta be lemondását a pápának.

Az Akadémiát II. János Pál Pápa alapította 1994. február 11-én Vitae mysterium – kezdetű motu propriójával azzal a céllal, hogy az élet védelmének ügyében munkálkodva az egyházon belül tájékoztatást nyújtson bioetikai témákról. Ezenkívül feladatai közé tartozik még egy tudományos konferencia megrendezése minden évben.
Salvatore Fisichella 1951-ben Lodiban született, 1998 óta római segédpüspök, a Lateráni Egyetem rektora, a Hittani Kongregáció tagja. Az olasz parlamentben lelkészként teljesített szolgálatot, s eközben számos politikussal épített ki jó kapcsolatot. Korábban olyan értesülések láttak napvilágot, hogy Fisichella a Római Főegyházmegye helynöke, Camillo Ruini bíboros utódja lesz majd.

Magyar Kurír

 

Image