Az Úrangyala-imádság felüdít

Nyomtatás

ImageAz új tanévben minden délben mondjuk el mi is az Úrangyala-imát!, cs. t.

 

 

 

 

 

 

 

Lourdes-i „katekézisét" folytatva az Angelus előtti elmélkedésében a Szentatya a déli Úrangyala-imádság megújító erejéről szólt, és arra biztatott, hogy Mária példájára igazságban és egyszerűségben közeledjünk Istenhez.

„Az Úrangyala elimádkozásával napi teendőink közben néhány percig Isten Fia megtestesülésének titkáról elmélkedhetünk. Délben, amikor a napi munka első órái után már kezdünk kifáradni, a Mária igenjéről való elmélkedés után újra felfrissült lélekkel tudunk szolgálni" – fogalmazott a Szentatya.
Bűntelensége nem távolítja el tőlünk Máriát, hanem épp ellenkezőleg: közelebb hozza. Ezt tapasztaljuk Lourdes-ban és a többi kegyhelyen, ahová tódulnak az emberek, és hogy szeplőtelen szíve előtt egyszerűen és őszintén feltárják mindazt, amit még szeretteiknek sem mernek elmondani: gyarlóságaikat, bizonytalanságaikat, legtitkosabb reményeiket, vágyaikat. Anyai szeretete előtt az ember olyannak látja magát, amilyen, és megszületik benne a vágy, hogy megtérjen, és Isten dicsőségére éljen – folytatta Benedek pápa.
„Mária arra tanít, hogy igazságban és egyszerűségben közeledjünk Istenhez; arra, hogy keresztény hitünk nem teher, hanem szárny, amely a magasba emel, ahol Isten ölelésében lelünk menedéket. Szeplőtelen lénye kegyelem számunkra, mert annak beteljesedését szemlélhetjük benne, amire valamennyien meghívást kaptunk."
A Szentatya emlékeztetett: legyünk mindig hálásak azért, hogy Jézusnak a kereszten elhangzott szavai szerint Anyja valamennyiünk Édesanyja, így egyedülálló méltósága ránk, gyermekeire is sugárzik. Szavait a zarándokokkal és a testi-lelki gyógyulást keresőkkel közös fohásszal zárta: „Ó, Mária, mutasd meg, hogy mindnyájunk Édesanyja vagy, és add nekünk Krisztust, a világ reménységét!" Az ima végén a pápa különböző nyelveken köszöntötte a zarándokokat.
Magyar Kurír