Szerbiába készül a pápa?

Nyomtatás

ImageA 2011-re tervezett látogatás egyik fontos helyszíne Szabadka lesz.

 

 

 

Egyre valószínűbb a 2011-es szerbiai pápalátogatás – mondta a szerb katolikus egyház elöljárója, dr. Andrija Kopilovic a Mária Rádió tegnapi műsorában, és ma már a sajtó is ír róla.

Andrija Kopilovic elmondta, a pápalátogatást több szintű meghívás előzi meg: először a helyi püspöki konferencia hívja meg a pápát, mint legfőbb elöljáróját, utána a meghívó ország, mint a Vatikán vezetőjét. Utoljára pedig az adott országban legnagyobb vallási felekezetnek is pozitívan kell nyilatkoznia az esetleges apostoli látogatásról.
A szerbiai katolikusokat is tömörítő Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia már meghívta XVI. Benedek pápát, és Boris Tadić szerbiai elnök is invitálta a Katolikus Egyház fejét. Mivel a pátriárka, a Szerb Ortodox Egyház vezetője hoszabb ideje nem tudja ellátni feladatát, az ortodox meghívásra várni kell.
A szerbiai pápalátogatás egyik fontos helyszíne Szabadka lesz, ahol az ország katolikusaival találkozik majd a pápa. A Szabadkai Egyházmegyében él ugyanis a szerbiai katolikusok legnagyobb hányada.
Duna Tv