Jól van a pápa

Nyomtatás

ImageA pápa először jelent meg a nyilvánosság előtt csuklóműtétje után vasárnap az északnyugat-olaszországi Piemonte régióban.

 

 

 

 

 

 

A katolikus egyházfőt a szomszédos Valle d,Aosta régióban - ahol nyári szabadságát tölti - baleset érte. Pénteken megcsúszott a fürdőkádban, és eltörte a jobb csuklóját.

E heti úrangyala imádságának színhelyéül Romano Canavese települést, Tarcisio Bertone vatikáni államtitkár szülőfaluját választotta ki. A ceremónián a Vatikán második számú emberének számító bíboros is jelen volt.
A pápa imádsága kapcsán a munkanélküliekbe igyekezett lelket önteni. Itáliának ezt a térségét meglehetősen érzékenyen sújtják a gazdasági válság miatti állásvesztések.
A pápa begipszelt jobb csuklóját többször is felemelte, miközben megáldotta több száz főnyi hallgatóságát. A jelek szerint a két napja történt csuklótörés és a műtet nem viselte meg jelentősen, széles mosollyal az arcán üdvözölte a híveket.
A 82 éves pápának ez az első komolyabb egészségügyi problémája azóta, hogy 2005 áprilisában megválasztották a római katolikus egyház élére.
dunatv.hu