Venezuelai püspökök a házasság és a család védelmében

Nyomtatás

A méltányosságról és az egyenlőségről szóló új törvénytervezet kapcsán Venezuela püspökei plenáris ülésük végén nyilatkozatot tettek közzé.

A püspökök által kifogásolt törvénytervezet többek között javasolja az azonos neműek házasságának lehetőségét, ugyanazon jogokban részesítve őket, mint ami a hagyományos házasságban élőket illeti; továbbá érinti az abortusz és az eutanázia témáját is.
„Amikor a házasság és a család intézményét – azaz a társadalom alappilléreit – szociális, gazdasági, jogi vagy ideológiai áramlatok veszélyeztetik, a társadalom különböző szervezeteinek elsődleges feladata, hogy megvédje azt. Teljesen indokolt az emberek elutasító magatartása egy ilyen helyzetben, hiszen veszély fenyegeti az ember méltóságát és jogait. Ilyen jog az is, hogy egy férfi, egy nő és gyermekeik családi környezetben élhessenek.
A venezuelai püspökök felszólították a híveket, hogy tanulmányozzák az új törvénytervezetet, hogy annak végleges formája az emberi méltóság tiszteletben tartását, valamint a házasság és a család természetből fakadó intézményét támogathassa.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír