Mária országa ismét váljon szentek földjévé

Nyomtatás

„Mária országa ismét váljon szentek földjévé” - Magyarok Nagyasszonya-búcsú a Vatikánban

Erdő Péter bíboros október 6-án, kedden reggel mutatta be a vatikáni Szent Péter-bazilika altemplomában lévő „Magna Domina Hungarorum” kápolnában Magyarok Nagyasszonya búcsú-miséjét.
A bíborossal koncelebrált Németh László prelátus, a római Pápai Magyar Intézet rektora, egyben az olaszországi magyar hívek főlelkésze, P. Somorjai Ádám bencés, a vatikáni államtitkárság munkatársa, Kovács Gergely prelátus, a Kultúra Pápai Tanácsának irodavezetője, továbbá Rómában szolgáló papok és szerzetesek, a Pápai Magyar Intézet és a Német-Magyar kollégium papnövendékei.
A szertartáson jelen volt Balassa János, Magyarország szentszéki nagykövete, Bernadett Anrig, a Pápai Svájci Gárda parancsnokának felesége, egy győri zarándokcsoport, valamint számos Rómában élő magyar hívő.
A szentmisén a hívek könyörgései a következő szándékokra hangzottak el: a magyar nemzetért, a Szentatyáért, az ország papságáért, a magyar családokért, hogy járjanak Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre nyomában. Imádkoztak papi és szerzetesi hivatásokért, az elhunytakért, valamint azért, hogy Mária országa ismét váljon szentek földjévé.
Vatikáni Rádió