Az iszlám más fegyverekkel hódítja meg Európát

Nyomtatás

Miloslav Vlk bíborosMiloslav Vlk bíboros, aki 1991 óta Prága érseke, egy interjúban arra figyelmeztetett: ha Európa nem viszonyul másként gyökereihez, az iszlám átveszi az uralmat felette.


 

 

 

„Európa megtagadta keresztény gyökerét, amely által felemelkedett és amely erőt adott neki, hogy visszaverje a muszlim hódítást – ma azonban egyre inkább az iszlám térnyerésének vagyunk tanúi." A muszlimok a magas bevándorlási aránnyal, illetve a születések magas számával „könnyedén betöltik azt az űrt, amely abból ered, hogy az európaiak szisztematikusan megfosztják életüket a keresztény tartalomtól"  – idézi Miloslav Vlk bíborost a CatholicCulture.org. „Európa magas árat fizet azért, hogy elfordult spirituális gyökereitől. Most még van esélyünk tenni valamit, de  az időnk már nem mérhető évtizedekben".

„A középkor végén és az újkor hajnalán az iszlám nem tudta fegyverrel meghódítani Európát, mert a keresztények akkor megállították őket. Ma, amikor a harc már spirituális fegyverekkel folyik, amelynek Európa híján van, míg a muszlimok tökéletesen felfegyverzettek, Európa bukása már sejthető. „A muszlimoknak számos oka van arra, hogy errefelé terjeszkedjenek. Többek között vallási indokuk is van: Európa pogány magatartására és ateista életstílusára válaszul el akarják hozni az Istenbe vetett hit értékét."  Az iszlám térnyerése elsősorban az európaiak individualista életmódjának köszönhető: az emberek nem képesek és nem is akarnak áldozatokat hozni – fogalmaz a prágai érsek. Ha a keresztények nem ébrednek fel, az iszlám átveszi a hatalmat és a kereszténység nem lesz elég erős ahhoz, hogy megjelenítse értékeit az emberek életében, a társadalomról nem is beszélve.
Vlk bíboros elmondta: „sem a szabadpiac, sem a felelősség nélküli szabadság nem elég erős ahhoz, hogy egy társadalom alapját adja. Önmagában még a demokrácia sem csodaszer, ha nem Istenben gyökerezik." Az emberek nem élhetnek sokáig alapvető lelki értékek nélkül – tette hozzá.
Magyar Kurír