Először énekel CD-n XVI. Benedek pápa

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Szent/Fopasztorok/image.php-papa.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Szent/Fopasztorok/image.php-papa.jpg

ImageXVI. Benedek pápa először énekel hanglemezen a nemrégiben megjelent Alma Mater – Zene a Vatikánból című CD-n, amelyet a Universal-csoporthoz tartozó Geffen gondoz.


 

 

 

A katolikus egyházfő énekén kívül hallható a lemezen a pápa beszéde is latin, olasz, portugál, német és francia nyelven. „Meggyőződésem, hogy a zene valóban a szépség egyetemes nyelve, ami összeköti a jóakaratú embereket” – idézte a Universal kiadó közleménye a lemez megjelenése kapcsán XVI. Benedeket.

Mint írták, a pápa és a kórus hangját a római Szent Péter-bazilikában, a szimfonikus kíséretet a legendás londoni Abbey Road stúdióban rögzítették. A felvételen közreműködött a Római Filharmonikus Akadémia Énekkara Monsignor Pablo Colino vezényletével és a Royal Philharmonic Orchestra. A CD-n három zeneszerző, a római katolikus olasz Stefano Mainetti, a felekezeten kívüli angol Simon Boswell és a mohamedán marokkói Nour Eddine komponált modern kísérőzenét a Szűz Máriát dicsőítő gregorián kórustételekhez. A CD hivatalos bemutatóját november végén Rómában tartották.
Vatikán