Arcotokban Krisztus arcát látjuk

Nyomtatás

ImageArcotokban Krisztus arcát látjuk – a pápa menekültekkel és hajléktalanokkal találkozott

 

 

 

„Sok fájdalmat és nyomorúságot fog itt látni, de talán egy kis reményt is” – mondta a Szentatyának egy hajléktalan asszony a Termini pályaudvaron.

Benedek pápa a római Karitász központjában szegényekkel, hajléktalanokkal, menekültekkel, valamint orvosokkal, ápolókkal és ökéntes karitászmunkatársakkal találkozott.
„Szentatya, imádkozzon értünk, mi is imádkozunk önért. Sok fájdalmat és nyomorúságot fog itt látni, de talán egy kis reményt is” – mondta egy hajléktalan asszony, aki ajándékot adott át a pápának: egy keresztet, amely az abruzzói földrengésben elpusztult falu, Onna templomának romjai közül került elő.
Értékes ajándék, a reménység jele. Az egyház szeret benneteket és nem feledkezik meg rólatok – mondta válaszában a Szentatya, hiszen arcotokban Krisztus arcát látja. Amikor az egyház a szegényekkel törődik, egyúttal azt is hirdeti: Isten szereti az embert, akit képére és hasonlatosságára teremtett.
Mindenki – legyen bár hívő vagy nem, kötelezze el magát arra, hogy valódi értékekben gazdag világot épít és törődik a rászorulókkal – kérte Benedek pápa. A karitász, a szerető gondoskodás nemcsak a családi vagy baráti körben fontos vezérelv, hanem a minket körülvevő tágabb világban is: a társadalomban, a gazdaságban és a politikában is annak kellene lennie. A szeretet nemcsak egy szó vagy érzelem, hanem konkrét valóság: Isten fényessége ezen keresztül jut el az emberekhez és a társadalom egészéhez.
Magyar Kurír