Benedek pápa a harmadik fatimai titok értelmezéséről

Nyomtatás

ImageBenedek pápa a repülőúton úgy fogalmazott: a harmadik fatimai titok nem korlátozódik a II. János Pál pápa elleni merényletre, hanem az egész egyház szenvedéseit jelzi előre. Hangsúlyozta: csak a történelem távlatában láthatjuk meg ennek a látomásnak a mélységét.


 

Arról a kérdésről, hogy milyen újdonság fedezhető fel az üzenetben, a Szentatya úgy nyilatkozott: a pápa és az egyház elleni támadások nem csupán kívülről érkeznek, hanem belülről is, az egyházban létező bűn miatt, ami rémisztőnek mondható.

Az akkor még bíboros Joseph Ratzinger teológiai kommentárt írt a harmadik titokhoz, amely egy fehérbe öltözött püspököt említ, aki romok és holttestek között halad, s ezt a képet leginkább a II. János Pál pápa elleni merénylettel lehet összefüggésbe hozni. Benedek pápa ezzel kapcsolatban most úgy fogalmazott: ebben a látomásban a pápa szenvedése látható, II. János Pál pápáé, de az egyház jövőjének eseményeit is jelzi, amelyek azóta tapasztalhatók. Az egyház bizonyos értelemben mindig szenvedő egyház lesz, s szenvedésének különböző formái lesznek, a világ végéig – olvasható a pápalátogatás hivatalos honlapján.
Magyar Kurír