Rockopera ajándékba a remény kis embereitől

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_istvanakiraly.jpgTöbb mint kétszáz, gyermekotthonokban nevelkedett fiatal ajándékozta meg az István, a király című rockoperával a csíkszeredaiakat augusztus 20-án.

A Kárpát-medence magyar lakta vidékeiről érkeztek azok a fiatalok, akik szombat este a csíkszeredai Szabadság téren előadták az István, a király című rockoperát.
A szereplők között voltak a Hargita megyei 2-es és 3-as számú elhelyező központ fiataljai is. A csíkszeredai előadás fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke volt.
Az Egyesület a Remény Kis Emberei Közösségért civil szervezet által bemutatott rockoperával a szervezők legfontosabb célja, hogy megmutassák, a nehéz sorsú – mélyszegénységből jövő és a gyermekotthonokban nevelkedett – fiatalok is képesek értékeket teremteni, ők is értékes emberek.
Ezek a fiatalok szombaton több ezer ember előtt mutatkoztak be Csíkszeredában, és bizonyították, hogy az ő mondanivalójuk kifelé is sugározható. A közönség sorai között volt Soltész Miklós, a magyar kormány egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára is. 
Az előadáson adományozni is lehetett, a befolyt összeget a csíkszentsimoni gyermekotthon épületének szigetelésére fordítják.
www.szekelyhon.ro