Fitneszvilágbajnok lett a gyergyói Baritz László

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_baritz_b.jpgÖrömmel látom, hogy a székely hegyek között, a szép szál fenyők árnyékában milyen szép szál legények nőnek!! Gratulálok Lászlónak a kemény munkához és az elért eredményhez! 

Csaba t. 
Nem mindennapi sikert könyvelhetett el Baritz László a fitnesz területén: a Gyergyószentmiklósról indult, jelenleg Londonban élő 20 éves testépítő megnyerte a világ egyik legrangosabb fitneszmodellversenyét, a Miami Pro Universe világbajnokságot.
Baritz László 16 évesen kezdte el az edzéseket, eddig négy versenyen mutatta meg a szakértő zsűrinek kidolgozott izomzatát.
Éppen egy évvel ezelőtt, ugyancsak a Miami Pro Universe versenyen második díjat nyert fitneszmodell-kategóriában, majd árpilisban megismételte ezt a sikert a Miami Pro világbajnokságon. Harmadik megmérettetése a Pure Elite fitnesz-világbajnokság volt, ahol harmadik helyezett lett a gyergyószentmiklósi fiatalember.
Most azonban csúcsra ért: vasárnap Londonban rendezték meg az idei Miami Pro Universe versenyt, ahol egyszerre két kategóriában is a legjobbnak ítélte a zsűri. Korosztályában, azaz a junior versenyzőknél – a 20-23 éves korosztályban – , valamint a nyílt versenyben is első lett.
Emellett két különdíjat is neki ítéltek oda: ő kapta a legjobb színpadi megjelenésért, valamint a verseny legjobb lábizmaiért járó elismerést.
„A fitneszmodellpálya inkább életstílus, nem nevezném sportnak. Minden mástól megkülönbözteti, hogy ezt az év minden napján kell csinálni, folyamatosan edzeni, diétázni, előre kiszámolni a pontos kalóriákat, a fehérje-, szénhidrát-, zsírbevételeket. Kívülről-belülről kell ismerni a szervezetünket” – mondta el a gyergyószentmiklósi fiatalember.
Azt is elárulta, hogy a fitneszmodellverseny sokkal nehezebb, mint a testépítő versenyek, hiszen a nagyon jól kidolgozott, arányos, szép testet pontozzák, de emellett fontos a színpadi megjelenés, az, hogy a versenyző milyen érzelmeket mutat ki, fontos a pózolás, mosoly. „Nemcsak a test a lényeg, hanem hogy miként mutatjuk meg azt” – avatott be a „szakmai titkokba” Baritz.
A hétvégi versenyen a 75 kilogramm súly alatti nyitott kategóriában nyerni azt jelentette, hogy nemcsak kortársainál, hanem mindenki másnál, így tapasztaltabb és ismertebb ellenfeleknél kellett jobbnak bizonyulnia. Kelet-Európából mindeddig senkinek nem sikerült ez, ő az első, aki csúcsra ért, pedig számos romániai és magyarországi versenytársát ismeri, akik próbára tették itt magukat – mondta el Baritz László.
Rámutatott, nagyon sok munkát, lemondást, edzést fektetett be a sikerbe, de beérett a gyümölcse. Modellkarrierjében is nagy jelentőségűnek számít a hétvégi eredmény, hiszen több szponzori ajánlatot is kapott a szakmai elismerések nyomán. Úgy fogalmazott, most egy kis pihenő, kikapcsolódás következik, mert fél éven át csak erre a versenyre készült. Azután újra következnek az edzések és várhatóan az újabb sikerek is a modellszakmában és persze a versenyeken.
www.kronika.ro