Aleppoi Karácsony

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_aleppok16.jpgIstennek legyen hála, hogy nem emberfejek levágásával, hanem embertársaik tiszteletteljes szeretetével ünnepelnek Szíriában, Aleppo városában is!!  Imádkozom, hogy akik fegyvereket adtak az egyszerű emberek kezébe, azok tartsanak bűnbánatot, kérjenek bocsánatot Istentől, és áldozataiktól, azoktól is akik mások vérét ontották az ők felbujtatásukra! 

Hiszek a szeretet végső győzelmében! Hiszem, hogy béke lesz közel keleten is, és a nagyvilágban is!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Muszlimok és keresztények közösen ünnepelnek 
Jézus Krisztus születése napján Aleppo újra feltámadt. A város összes etnikai és vallási közössége egy térre gyűlt össze, hogy közösen ünnepeljék a Megváltó eljövetelét ami 2016-ban Aleppo megváltásának a napja is egyben.
Több ezer ember gyűjt össze a Szeretet terén, ahol egy hatalmas Karácsonyfát állítottak. Győzelmi mámorban ünneplik a város kitartását, egységét és az ebből fakadó győzelmét. Aleppo városa öt éven át kitartott. Az emberek összefogása legyőzte a terrorizmust.
Nézz körbe mit látsz, muszlimok és keresztények, örmények, kurdok, alaviták, siíták, szunniták, szír-arámik, ortodoxok. Mindenki összegyült erre a környékre amit a Szeretet negyednek neveztek el. – mondta az egyik ünneplő szír férfi.

Aleppo a miénk lett, visszatértünk a régi élethez és jobb is lesz annál. Bármit is tehetnek ellenünk, mi kitartunk! Szíria kitart! Aleppo kitart! Kitart! Kitart!Aleppo Győzött! – mondta egy aleppoi asszony.
Isten segedelmével győztünk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy győztük. Isten hozza vissza az összes elmenkült szíriait. Jöjjenek vissza a testvéreink. – mondta egy másik aleppoi asszony.
Öt év elteltével Aleppo lakossága ismét szabad. Öt évnyi keserűség és háború után a város napok óta örömmámorban úszik.  Összegyültek az aleppoiak, hogy köszönetet mondjanak a Szíriai Arab Hadseregnek, a szövetséges országoknak, hogy katonáik az  életüket adták Aleppo felszabadításáért.
Szerkesztőségünk nevében képletesen Aleppoból kívánok minden kedves olvasónknak, Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket!
Orientalista.hu – Kassab Adonis főszerkesztő