Elhunyt dr. Pongrácz József

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_771120e21864ab959a5ca76d50a0d8a5.jpgMegrendült lélekkel osztom meg a szomorú hírt, gyermekeink drága barátja Pongrác József doktor úr, ma még a munkahelyén dolgozott, gyermekorvosként kis pácienseit vigasztalta, gyógyíotta, majd délután hazament a szeretett feleségéhez, összeesett és infarktus következtében meghalt.

Szaktudásával, emberi jóságával, anyagi nagylelküségével hosszú évek óta sok - sok gyermekünknek segítségére volt!! Saját otthonába az öreg Antal atyától lefelé, drága édesanyámon keresztül, én magam is, és sok sok gyermekünk kapott szállást, finom meleg ebédet, jószót, jókedvű vigasztalást és gyógyító orvosságot!! Számomra ő volt a nagybetűvel írható igazi "ORVOS"!
Ezekben a nehéz percekben álljunk imádságos szeretettel a családja mellé és rá emlékezve kérjük számára a mennyei Atyánktól az igazaknak megígért Őrök életet!! Hiszek a feltámadásba, a halhatatlan szeretetben, melyet a halál sem tud kioltani, 
Csaba t. 
Este kaptuk a megrendítő hírt, miszerint ma elhunyt dr. Pongrácz József, Kecskemét közismert gyermekgyógyásza, a Bagoly Egészségház alapító-tulajdonosa.
Dr. Pongrácz József 1950-ben született Ceglédbercelen. Az általános iskolát szülőfalujában végezte, majd Pannonhalmán érettségizett 1969-ben. 1977-ben szerzett orvosdoktori diplomát a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Végzés után Kecskemétre került a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházának Gyermekosztályára, ahol 1981-ig dolgozott.
1981-ben Szegeden szakvizsgázott csecsemő- és gyermekgyógyászatból. 1982-től körzeti orvosként dolgozott, majd később család-, és házi gyermekorvosként tevékenykedett.
1992-ben hozták létre a MEDITRES Kft-t, melynek alapító tagja és egyik ügyvezetője volt. 1994. február.1-én nyitották meg az Egészségházat, melyet mindenki csak Bagoly-ként ismert.
www.hiros.hu