Imahét 5

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_8919_2.jpg- A Krisztus-hívõk egységéért 

5. nap: „... új jött létre.” (2Kor 5,17)

Ez 36,25–27: Zsolt 126: Kol 3,9-17 Jn. 3,1–8:
Magyarázat
„Új szívet adok nektek...” Megtelve örömmel Krisztusban megújulva Lélektôl születetten
Pál találkozott Krisztussal, a feltámadott Úrral, ezáltal meg- újult – csakúgy, mint mindenki, aki Krisztusban hisz. Ez az új teremtés puszta szemmel nem látható, hanem a hit való- sága. Isten bennünk él a Szentlélek ereje által, és megadja nekünk azt a lehetôséget, hogy a Szentháromságban életé- ben részesüljünk. 31
Az új teremtésnek ezzel a megnyilatkozása gyôzelem a bûnbeesés felett, általa új, megváltott kapcsolatba kerülünk Istennel. Igazán csodálatos dolgokat hallunk magunkról, amint Pál mondja: „Ezért ha valaki Krisztusban van, új te- remtés az...”; Jézus a feltámadással legyôzte a halált, ezért senki és semmi nem ragadhat ki minket Isten kezébôl; egyek vagyunk Krisztusban és Ô bennünk él; Krisztusban „Iste- nünk papjaivá és országa népévé” lettünk (Jel 5,10). Hálát adunk Krisztusnak, hogy legyôzte a halált, és az új teremtés ígéretét hirdetjük.
Ez az új élet akkor válik láthatóvá, amikor engedjük, hogy az alábbi tulajdonságok formálják életünket: „könyörület, kedves- ség, alázatosság, türelem”. Ezeknek ökumenikus kapcsolataink- ban is láthatóvá kell válniuk. Sok egyház közös meggyôzôdése az, hogy minél inkább Krisztusban vagyunk, annál közelebb ke- rülünk egymáshoz. Különösen a reformáció 500. évfordulója emlékeztet bennünket történelmünk sikereire és tragédiáira. Krisztus szeretete arra késztet minket, hogy megújult élettel, fá- radhatatlanul keressük az egységet és a megbékélést.
Kérdések
1. Mi jelzi életemben, hogy új teremtés lettem Krisztusban? 2. Milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy új életem legyen
Krisztusban?
3. Mi az új élet jelentôsége az ökumené szempontjából?
Imádság
Szentháromság Istenünk! Úgy nyilatkoztattad ki magad ne- künk, hogy Te vagy a Teremtô Atya, a Megváltó Fiú és az élet- adó Szentlélek, mégis egy Istenünk vagy. Átszakítod emberi korlátainkat, és megújítod életünket. Adj nekünk új szívet, hogy legyôzzük mindazt, ami veszélyezteti a Benned való egy- ségünket. Jézus Krisztus nevében, a Szentlélek ereje által imádkozunk. Ámen. 
Kép: Kászoni gyermekvédelmi otthonunkban egy elesett pillanat