Hősként ünneplik a káplánt, aki az égő épületből hozta ki Krisztus töviskoronáját

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_toviskorona.jpgTöviskorona!!! Mennyi tövis van Jézus Krisztus koronájában?!! S abból hányat kapott tőlem??

Bűneimet bánva, 

Csaba t. 
A katolikus egyház a Notre-Dameban tartotta egyik legértékesebb ereklyéit:  Krisztus töviskoronáját, keresztjének egy darabját, illetve az egyik szeget, amivel Krisztust a kereszthez szegezték. 
Fournier atya hétfő este több tűzoltóval együtt bement a Notre-Dame égő épületébe, és kihozta Krisztus töviskoronáját, amelyet a hagyomány szerint Szent (IX.) Lajos gyűjtött be a Szentföldről. A korántsem veszélytelen tettét, pedig úgy köszönték meg a franciák, hogy hősként ünneplik az ereklyét megmentő káplánt.
A töviskorona a torinói lepel mellett a keresztény világ egyik legbecsesebb emléke. Az ereklyéket egyébként évente egyszer, pont a közelgő nagypénteken szokták közzétenni a templomban.
André Finot, a Notre Dame székesegyház szóvivője korábban elmondta, hogy a kegytárgyak egyelőre biztonságban vannak a sekrestyében lévő Kincstárban. Az ANSA olasz hírügynökség szerint a megmenekült relikviák között van Szent Lajos király tunikája is.
www.magyarhirlap.hu