Ha vihar tör ki az életedben, rejtőzz el Jézus szívében

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_zaporokhinta.jpgJézus Szíve ünnepét IX. Piusz terjesztette ki az egész Egyházra. A főünnep napja a pünkösd utáni második vasárnapot, úrnapját követő péntek.

A nehéz élethelyzetekre javasol néhány ötletet az Aleteia nemzetközi katolikus portál.
Mindannyiunk életében újra és újra előfordulnak nehéz időszakok, amikor legszívesebben elbújnánk valahova, oltalmat keresnénk.
Lehet, hogy úgy érzed, mindenki ellened van, semmi nem jön össze és semmi nem működik, vagy elviselhetetlenül egyedül érzed magad.
A jó hír, hogy Isten mindig melletted van, még ha időnként nehéz is erre gondolni. Igen, a legtragikusabb helyzetekben is. Átölel, karjaiba zár, odavon Legszentebb Szívéhez – ami a legbiztonságosabb hely ezen a világon.
Amikor mélyen vagy, gondolj a 91. zsoltárra (3–4): olvasd el újra (és újra), tanuld meg kívülről, hogy mindig „kéznél legyen”.
„... ő megment engem a vadászok tőrétől,
a súlyos veszélytől.
Szárnyával árnyékot borít rád,
és tollai alatt menedékre találsz;
pajzs és páncél az ő hűsége.”
Amikor védelemre vágysz, az is segít, ha elképzeled, hogy Jézus szívében rejtőzöl el. Páli Szent Vince kézikönyvében is olvashatunk egy imát, mely kifejezi ezt az oltalomkeresést:
Ó, Jézus, add nekünk szívedet, szereteted zálogát, menedékünket, hogy benne biztonságot és nyugalmat találjunk életünkben, és édes vigasztalást halálunk óráján.
Megváltóm! Rejts el a te szent szívedben, amíg az élet vihara elvonul.
Forrás: Aleteia.org
Fotó: Pexels.com
Magyar Kurír