10+1 szép idézet Szent Pál apostol leveleiből

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_paul-apostle-of-christ.jpgPál apostol levelei közül több fogságban született. Missziós munkáját a börtönben sem hagyta abba, szeretettel igyekezett tartani a kapcsolatot az alapított közösségeivel, rájuk hagyni mindazt, ami Krisztus tanításából a mindennapi keresztény élethez szükséges.

A leveleket olvasva mindig találunk aktuális vagy szívhez szóló szakaszokat. Íme néhány, a teljesség igénye nélkül. Folytatás található a Szentírásban, bárkinek, bármikor.
“..sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem jövendők, sem erők, sem magasság, sem mélység, sem egyéb teremtmény el nem szakíthat minket Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van.” (Róm 8,38-39)
“Viseljétek el egymást szeretettel.”  (Ef 4,2)
“Öltsétek fel Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög cselvetéseivel szemben!” (Ef 6,11)
“Ha valamelyik testvérnek hitetlen felesége van, és az kész vele lakni, ne bocsássa el; és ha valamelyik asszonynak hitetlen férje van, és az kész vele lakni, ne hagyja el a férjét. Mert a hitetlen férj megszentelődik a felesége által, és a hitetlen asszony megszentelődik a férje által.” (1Kor 7,12-14)
“Szóljak bár az emberek vagy angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, olyan vagyok, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom.” (1Kor 13,1)
“Így van a halottak feltámadása is: romlandó testet vetnek el, és romolhatatlan test támad fel; szégyenben vetik el, és dicsőségben támad fel; gyöngeségben vetik el, s erőben támad fel; érzéki testet vetnek el, és lelki test támad fel.” (1Kor 15,42-44)
“…élek én, de már nem én, hanem Krisztus él bennem. Amit pedig most a testben élek, azt az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem.” (Gal 2,20)
“…hogy el ne bízzam magam, tövist kaptam testembe, a sátán angyalát, hogy arcul verjen. Háromszor kértem emiatt az Urat, hogy távozzék az tőlem; de ő azt mondta nekem: »Elég neked az én kegyelmem, mert az erő a gyöngeségben lesz teljessé.« ” (2Kor 12,8-9)
“Ha haragszotok is, ne vétkezzetek; a nap ne nyugodjék le haragotok fölött, 27és ne adjatok helyet az ördögnek.”  (Ef 4,26)
“Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért! A jóra törekedjetek minden ember előtt!” (Róm 12,17)
“Maradjatok meg ezért a hitben szilárdan és állhatatosan, ne tántorodjatok el az evangélium reménységétől, amelyet hallottatok, amelyet minden teremtménynek hirdettek az ég alatt, s amelynek én, Pál, a szolgája lettem.” (Kol 1,23)
www.lampagyujtogato.hu