IMÁDSÁG AZ ÉDESAPÁKÉRT

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_adorable-baby-cute.jpgSzombaton rendezték meg az 1 Úton zarándoklatot, melynek során országszerte – sőt, határainkon túl is – sok százan az édesapákért imádkoztak, zarándokoltak. A szervezők megtisztelő felkérésére a gyermekes családok szakaszának védnökeként nekem is alkalmam volt együtt zarándokolni kislányommal. A felkérés része volt, hogy tartsak egy rövid elmélkedést, melynek szerkesztett változatát nyújtom át a 777 olvasóinak.

Istenem! Amikor az oltár előtt állva, társunk szemébe nézve azt az ígéretet tettük – egymásnak és Neked –, hogy elfogadjuk a gyermekeket, akikkel megajándékozod a házasságunkat, egy csodálatos, felemelő, olykor mégis ijesztően nehéz hivatásra mondtunk igent.
Illenek ide a dicsőítő dal szavai: „meghívtál, hogy vízre lépjek, hol nélküled elsüllyedek”. Kihívás és hatalmas felelősség napról-napra jó apának lenni.
Segíts, hogy férjként és apaként beléd tudjak kapaszkodni! Te legyél az erőm!
Olyan szép, hogy a családfő alakját a Bibliában éppúgy a jó pásztor képével rajzolod meg, mint Szent Fiad alakját! Segíts, hogy a ránk bízottak körében, a saját kis családegyházunkban betölthessük a jó pásztor szerepét! Arra hívsz, hogy támasza legyünk családunknak, felelősen segítsük a gyermekeink fejlődését, kibontakozását, testi-lelki növekedését. Hogy hű társa legyünk édesanyjuknak, szeretettel hordozzuk családunkat. Hogy közelebb vezessük őket Hozzád.
Apai feladataink olykor nagy kitartást igényelnek. Átvirrasztott éjszakák, aggodalmak betegség idején, türelempróbák, lemondások. Kérlek, segíts mindannyiunkat, hogy szülői feladatainkban ne a nehézségeket, hanem hivatásunk nagyszerűségét lássuk!
Te nem aggodalomra, hanem rá(d)hagyatkozásra hívsz minket. A lemondásoknak, áldozatoknak benned teljesedik ki az értelme.
Kérlek ma mindazokért, akik lelki édesapák, gyakorló apák, vagy a jövőben válnak azzá.
Különösen is kérlek azokért, akik családjaikban nem működnek jó pásztorként, de még csak pásztorként sem. Segíts, hogy soha ne megítéljük őket, hanem imádkozzunk értük és lehetőségeink szerint segítsük őket!
Add áldásodat az édesapákra, családjainkért tett erőfeszítéseinkre, törekvéseinkre, hogy a Te tervednek megfelelően munkálkodjunk családegyházunkban!
Ámen.
Vágvölgyi Gergely
www.777blog.hu