Advent: kigyúltak az ünnep fényei Csíkszeredában

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_PZP_8161.jpgHagyományos programsorozattal várja a város lakóit Csíkszereda önkormányzata advent négy vasárnapján. A Majláth Gusztáv Károly téren felállított karácsonyfát övező adventi koszorú fényei hangulatos ünnepségekkel egybekötve gyúlnak fel a várakozás heteiben. A Négy vasárnap, négy gyertyaláng elnevezésű rendezvények nyitó alkalmával ünnepi díszkivilágítást kapott a székelyföldi város központja is. 

A csíksomlyói kegytemplom kórusának hangulatos előadása nyitotta meg az első vasárnapi gyertyagyújtást övező ünnepséget. Az éneket követően Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere mondott ünnepi köszöntőt. A városvezető felidézte a Jézus születését megelőző időszak bibliai történeteit, Mária és József betlehemi vándorlását, a szálláskeresést.
Ráduly Róbert Kálmán a történet ma is aktuális tanulságait részletezve kiemelte a kitartás, a hűség, a szerénység erényeit. Az ünnepségen áldást mondott a jelenlévőkre és az adventi koszorúra Albert István, a csíksomlyói kegytemplom igazgatója. A következő napokban ünnepi díszbe öltözik a városközpont, a központi park, a Kossuth Lajos utca és a Testvériség sugárút is. A csíkszeredaiakat a következő három vasárnapon is közös gyertyagyújtásra várják a Majláth Gusztáv Károly téren álló karácsonyfa mellé.
www.maszol.ro
Fotó: Pál Zoltán