Megtartják a gazdanapot, de online részvételre buzdítanak

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_gazdanap20.jpgSzombaton tartják a Kulturális előadások – Csíkszéki Gazdanapok negyedik kiadását Csíkszentsimonban. Bár nyolc hektáros terület áll rendelkezésre, a szervezők a biztonság érdekében online részvételre kérik fel az érdeklődőket.

Az esemény felvezetéseként tartott sajtóeseményen Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere úgy fogalmazott: hiánycikknek számítanak idén a kulturális események a község életében. A gazdanapoknak, mindamellett, hogy betekintést nyerünk a falusi, gazdálkodó életbe és a haszonállatokkal való munkába, karitatív jellege is van. Az esemény helyszínéül szolgáló Szent László Gyermekvédelmi Központ részére adományokat is gyűjtünk – magyarázta, hogy miért is nem álltak el semmiképp a rendezéstől. Ennek értelmében pénzbeli és takarmány-jellegű felajánlásokra számítanak, amelyeket a lovarda működésére tudnak fordítani. A programokra rátérve elmondta: nem marad el a hagyományos traktoros felvonulás, idén is lesz rönkhúzó verseny, amely az októberben esedékes székelyföldi rönkhúzó verseny elődöntőjeként szolgál majd, továbbá a Csíkszentgyörgyi Székely Góbék is fellépnek majd.
András Béla Zsolt, a gyermekvédelmi központ vezetője megköszönte, hogy kitartottak a szervezők a helyszín mellett. „Abban a szerencsés helyzetben vagyunk a tizenkét itt élő gyerekkel, hogy elegendő zöldterület áll rendelkezésünkre, a bezárt időszakot így nem sínylettük meg. Sajnáljuk, hogy idén rendhagyó lesz az esemény, leginkább a városi gyerekek számára lett volna lehetőség, hogy megismerkedjenek a gazdaélet előnyeivel, újdonságaival és fáradalmaival – fogalmazott, mindezzel arra kérve az érdeklődőket, inkább az online kövessék figyelemmel a hétvégi rendezvényt.
www.szekelyhon.ro