Meghatotta Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert a csíkszeredai ételszentelés

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_etelszenteles21.jpg„Meghatottak a csíkszeredai képek, a húsvétot ünneplő hívekkel, akik egyben a felelősségtudatukat és szolidaritásukat is kinyilvánították. Gratulálok a szervezőknek és a résztvevőknek!” – jelentette ki vasárnapi sajtótájékoztatóján az egészségügyi miniszter.

„Meghatottak a csíkszeredai képek, a húsvétot ünneplő hívekkel, akik egyben a felelősségtudatukat és szolidaritásukat is kinyilvánították. Gratulálok a szervezőknek és a résztvevőknek!” – jelentette ki vasárnapi sajtótájékoztatóján az egészségügyi miniszter.
Vlad Voiculescu a csíkszeredai ételszentelésről készült felvételekre reagált, amelyek bejárták a román sajtót. A miniszter a járványügyi szabályokat szigorúan betartó, fegyelmezett szertartást pozitív példaként említette vasárnapi nyilatkozatában.Fotó: Gábos Albin
Mint korábban írtuk, Csíkszeredában több mint 3500-an vettek részt a hagyományos húsvétvasárnapi ételszentelésen a járvány elleni rendelkezések szigorú betartásával.
A polgármesteri hivatal idén nemcsak a közigazgatási palota előtti téren, hanem a tér mellett elhaladó sugárúton is lehetővé tette az ételszentelést. Így a családok a járvány miatt megkövetelt távolság betartásával sorakozhattak fel, és várhatták, hogy húsvéti ételeiket megszenteljék a liturgiát végző papok.
Csíkszeredában vasárnap 2,36-ot tett ki az elmúlt két hétben jegyzett új fertőzések ezer lakosra számított aránya. A szám elmarad az országos átlagtól.
MTI/Maszol
Fotó: Veres Nándor