Rábízhatjuk Istenre jövőnket

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_bibliano21.jpg„Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.”

Példabeszédek 3:5-6
Le voltam sújtva. Döbbenten tettem le a telefont, miután elmondták, hogy a cég, amelybe befektettem – a szívem és a lelkem adtam neki 5 évig – bezárja a kapuit.
A csapatunk a semmiből épített fel egy vállalkozást, amelyben annyi lehetőséget láttunk. És már nincs; minden álmunk egyik napról a másikra szerte foszlott. Én azonnal beleestem a szánalmas önsajnálatba, ingerült voltam a hihetetlenül türelmes férjemmel és mindenki mással a környezetemben.
Miért engedte ezt Isten?
Ez a munka volt az elhívásom. Célt adott, és tökéletesen illeszkedett életem ezen szakaszába. Az identitásom teljesen eggyé vált a munkámmal, és azt hittem, Isten rendezte így el rendkívül fontos Neki, amit teszek…Nem így volt?
Tudjátok, természetemnél fogva kontroll-mániás vagyok. Jól boldogulok a terveimmel a jövőre nézve és mindig szükségem van mennyei célokra is az életemben. Mégis azt veszem észre, hogy irányítás és látás nélkül vagyok az utamon. Hogy találhatnám meg újra az életcélom?
Nem ez volt az első alkalom, hogy kételkedtem Isten tervében, és azt hittem, én jobban tudom mi a helyes.
Személyiségemből adódóan nagyon nehéz elengedni az ötleteimet, elképzeléseimet és terveimet. Annak ellenére, hogy Isten már rég megtanította nekem, hogy az Ő terve végtelenül jobb, mint amit én el tudok képzelni, mégis újra és újra ugyanabba a csapdába esek.
Tehát miközben gyászoltam a szeretett elhívásom hiányát a kedvenc igerészemhez lapoztam. A Példabeszédek 3:5-6 ezt mondja: „Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.”
Bár elveszettnek éreztem magam, csodás vigasz volt tudni azt, hogy nem egyedül kell kitalálnom mindent! Jézus Krisztus és a Szentlélek által vezetve vagyunk, olyan terveket kapunk, amelyek a javunkat szolgálják, még ha néha elveszettnek és magányosnak is érezzük magunkat. Hatalmas megkönnyebbülés tudni azt, hogy nem magamnak kell megtalálni az utam! Minden nap mehetek egy lépést előre, bízva abban, hogy Isten irányít.
Lori Gottlieb író szerint: „Veszteség nélkül nincs változás, ezért fordul elő olyan gyakran, hogy az emberek hiába hangoztatják, hogy változtatni szeretnének, minden marad a régiben.” Néha Isten veszteségek útján vezet minket az ő terve felé. Bármennyire is nehéznek tűnik az adott időszakban, az Ő terve mindig tökéletes.
Drága barátnőm, Istennek tökéletes terve van az életedre nézve. Talán veszteséget élsz át…Egy elhívás, egy szeretett ember vagy egy elképzelt jövő hiányát éled meg. Úgy érzed, hogy a terved darabokra hullt? Bízz abban, hogy Isten felhasználja a fájdalmadat és csodás szándéka van a jövődre vonatkozóan, még a mai világ sok bizonytalansága közepette is. Hidd el, Isten átvisz a nehézségeken, ha engedsz Neki, tudván, hogy Jézus Krisztus minden lépésednél melletted van.
Valóban, Isten elvezetett a következő elhívásomhoz. Megáldott egy szolgálat vezetésével, amely olyan nőket segít, akik az emberkereskedelem, a bántalmazás, a függőség, a bebörtönzés, a szegénység és az üldöztetés áldozatai voltak. Erősítjük őket, hogy találják meg újra az álmaikat, miközben hasznos munkát végeznek az ékszer- és kiegészítő gyártásban. Mindeközben segítjük őket abban is, hogy rájöjjenek az isteni elhívásukra is. Utólag olyan világosan látom Isten tervét. Már mindennek értelme van!
Az emberi természet része, hogy aggódunk a jövő miatt, de Isten nem akarja ezt a stresszt az életünkben. Azt szeretné, ha a minden értelmet meghaladó béke naponként átölelhetne minket. Imádkozom, hogy találj örömet az Úr tervében, bízva az Ő akaratában, még az élet bizonytalanságai közepette is.
Mennyei Atyám, segíts, hogy inkább a Te akaratodban bízzak, mint a sajátomban, tudom, hogy a Te terved sokkal jobb, mint az enyém. Köszönöm az ajándékodat Krisztusban, aki velünk van mindig, és köszönöm a Te Lelkedet, aki bennünk lakik és segít eligazodni az élet útvesztőiben. Jézus nevében, Ámen.
www.virtualiskavezonoknek.blogspot.com