Ferenc pápa üzenetet küldött a Rio de Janeiró-i Krisztus-szobor felavatásának 90. évfordulójára

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_istenimadas.jpgPietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával október 12-én Ferenc pápa üzenetet küldött Orani João Tempesta Rio de Janeiró-i érseknek a Megváltó Krisztus-szobor felavatásának 90. évfordulója alkalmából.

A Szentatya osztozik Rio de Janeiro lakóinak örömében a Megváltó Krisztus tiszteletére a Corcovado hegy tetején emelt szobor felavatásának 90. évfordulója alkalmából és szívesen csatlakozik a hálaadásukhoz. A Megváltó alakja kitárt karjaival megbékélésre és testvériségre szólítja fel az embereket Rio de Janeiro városában és szerte az egész országban. A pápa arra buzdít, ennek jegyében alkossanak olyan közösséget, melyben senki nem érzi magát egyedül vagy elutasítottnak. A Megváltó Krisztus kitárt karjai arra indítanak, hogy együtt építsünk egy igazságosabb, szolidárisabb és boldogabb világot.
Ferenc pápa üzenete emlékeztet arra, hogy minden ember – iskolai végzettségétől, anyagi helyzettől függetlenül – rendelkezik valamivel, amivel a maga részéről is hozzájárulhat az emberi testvériség építéséhez. Éppen ezért senki ne maradjon „karba tett kézzel”, hanem nyissa ki karjait mindenki előtt, ahogy azt a Megváltó Krisztus mutatja. Ennek eléréséhez alapvető fontosságú az építő párbeszéd, mert „az önző közömbösség és az erőszakos tiltakozás között mindig van lehetőség a párbeszédre. Párbeszéd a nemzedékek között, párbeszéd az emberek között, mert mindannyian emberek vagyunk” – utal az üzenet a Fratelli tutti kezdetű enciklikára.
A pápa reméli, hogy ezen a jubileumi napon megújul az egymás befogadása iránti elkötelezettség, annak a mintájára, ahogy Krisztus üdvözlő gesztusa mutatja, aki befogad mindenkit. Szobra a városban meghívja az ott lakókat, hogy közeledjenek hozzá, miként ő maga közel van hozzájuk. A Szentatya végül továbbra is kéri az imáikat. A mennyei kegyelmek zálogaként – az Aparecidai Miasszonyuk, a brazil nép Anyja közbenjárását kérve – a Szentatya Krisztus nevében apostoli áldását küldi Rio de Janeiro városára, különleges módon azokra, akik részt vettek az október 12-én bemutatott szentmisén.
Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír