Éberek legyünk!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_55e69d263ef3415e8c156460114cda04.jpg„Aki a bűnt cselekszi, az az ördögtől van, mert az ördög cselekszi a bűnt kezdettől fogva. Azért jelent meg az Isten Fia, hogy az ördög munkáit lerombolja.” 1 János 3:8.

Gyermekeinket védjük meg a bűn minden támadásától!!

Éberek legyünk, 

Csaba t. 
Sokkoló fejlemények derültek ki a német pedofilhálózatról
Újabb részletek derültek ki egy több mint két éve húzódó, gyomorforgató pedofilügyben Németországban. A nyomozók már több mint négyszáz gyanúsítottat azonosítottak, akik gyerekeket, fiatalokat bántalmaztak szexuálisan. A fővádlott a saját lánya ellen követett el bűncselekményt, először a kislány három hónapos korában. A hálózat tagjai fotókat, videókat küldözgettek egymásnak, sőt volt, hogy gyerekeket is cseréltek egymás között – idézi az M1 Híradóját a Híradó.hu.
Összesen 439 gyanúsítottat azonosított a rendőrség Németország egyik legsúlyosabb pedofilügyében – számoltak be a nyomozócsoport vezetői azon a sajtótájékoztatón, amelyen kiderült: a hálózat leleplezése után a csaknem 350 rendőrből álló speciális egység befejezi a munkáját.
Ez túlmegy minden határon, ezért azt mondom, hiába szabadítottunk ki hatvanöt gyermeket, hiába sok a gyanúsított, a fájdalom túl nagy ahhoz, hogy most ünnepeljünk – mondta Uwe Jacob, a kölni rendőrség vezetője.
A feltárt ügyekben a legidősebb áldozat 17 éves, míg a legfiatalabb mindössze három hónapos volt.
A nyomozókat azonban nemcsak a bizonyítékul szolgáló felvételek megtekintése viselte meg, hanem az a tény is, hogy a legtöbb pedofil bántalmazó a saját gyermeke ellen követett el erőszakot – írja a hírportál.
Szörnyű, de a szenvedések ellenére a hozzánk került gyerekek először mégis a kínzóikat szólítgatták – mondta Michael Esser, a nyomozócsoport vezetője.
A hálózatra 2019-ben bukkantak a rendőrök, amikor letartóztattak egy szakácsot, aki a saját három hónapos kislányát molesztálta.
A tavaly 12 év börtönre ítélt férfinak csak a telefonján 130 ezer pedofilfotót és 12 ezer videót találtak, a bűntársaihoz pedig egy csevegőprogram vezette el a rendőröket.
Az ügy megrendítette a német közvéleményt, különösen azért, mert rövid idő alatt ez már a második súlyos pedofilbotrány az országban. 2020 nyarán egy münsteri férfit és tíz társát fogták el, akik rendszeresen elkábítottak és megerőszakoltak kiskorú fiúkat, köztük a fő gyanúsított nevelt fiát is.
A szörnyűségekről felvételeket is készítettek, amelyeket az interneten árultak. A vizsgálat közben az is kiderült, hogy a nevelőapa ellen már kétszer is indult gyermekpornográfia terjesztése miatt eljárás, de a hatóságok nem láttak okot a gyermek kiemelésére a családból – olvasható a Híradó.hu-n.
A németországi pedofilhálózat lebukásáról péntek reggel Orbán Viktor is beszélt a Kossuth rádióban. A miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet: vannak olyan esetek, amikor a gyerekek ki vannak téve szexuális ragadozóknak.
Orbán Viktor a pedofíliával kapcsolatban azt mondta: a modern világban felerősödtek az olyan jelenségek, amelyektől meg kell védeni a gyerekeinket, ugyanakkor a magyar törvények ezt jól megoldják.
„A lakosság körében is hatalmas volt a felháborodás, voltak, akik magánakciókat kezdtek, és az interneten kezdtek nyomozni az ehhez hasonló elkövetők után. Nekik azonban vigyázniuk kell arra, hogy az ehhez hasonló bűncselekmények nyomozása a rendőrség hatásköre, a lakosságnak erre nincsen jogi lehetősége” – mutatott rá Noll Katalin, az M1 tudósítója.
www.magyarnemzet.hu