Kerékpáros találkozóval zárul idén is a FerBiT

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_320545398_494500385998631_7340731315031547419_n.jpgAz idei ferences biciklitúra július 29-én, szombaton a III. Székelyföldi Kerékpáros Találkozóval zárul Csíksomlyón. 

Az eseményre nemcsak kerékpározókat várnak, a résztvevők lelki feltöltődésre, és emellett finom ebédre is számíthatnak.
Az idei XVI. FerBiT a Mária Úton gurul Márapócstól Csíksomlyóig. A ferences biciklitúra július 29-én, szombaton ér végcéljához, erre a napra kerékpárkedvelőket, motorkerékpárosokat, zarándokokat, akár gyalogosokat is várnak a csíksomlyói nyeregbe. 
Közösségben még a kerekek is jobban gurulnak 
A III. Székelyföldi Kerékpáros Találkozó programja szerint 10 órakor gyülekező lesz a csíksomlyói kegytemplom előtti téren, fél 11-kor lesz az indulás a nyeregbe, ahol 12 órakor kezdődik a szentmise, amelynek részeként megáldják a kerékpárokat. 
Ezután közös ebédre hívnak a Szent István Ház udvarára. 
Főcze Imre (Bonaventura) ferences atya szerint a FerBiT egyik célja, hogy megtapasztaljuk azt, hogy a közösségben még a kerekek is jobban gurulnak. 
„Közösséget alkotunk, ahol lehetőség kínálkozik arra is, hogy hitünket megéljük, megerősödjünk benne” – fogalmazott Főcze Imre (Bonaventura) ferences atya a szerkesztőségünknek is elküldött közleményében. 
A Facebookon a Ferences biciklitúra név alatt eseményt is létrehoztak a találkozóról, ahol további információkat is megosztanak. 
A ferences biciklitúrát, a FerBiT több mint másfél évtizede szervezik meg. Az eddigi megtett útjaik közt szerepel Székelyföld minden szeglete. Továbbá úticél volt Máriazell, Lourdes, Fatima, Medjugorje, Czestochowa, Santiago di Compostella és Róma is. 
Mintegy 15 európai országot bejártak, idén a Mária Úton gurulnak Márapócstól Csíksomlyóig. 
www.szekelyhon.ro