Séfiskola indul Kézdivásárhelyen

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_20230717225350.jpgHétfőn 12.00 órától Kézdivásárhelyen a hajdani ferences kolostor épületében tanévnyitó ünnepséget tartunk!! A tavalyi sikeres tanév után az idén Veszprémi SZC SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola négy újabb osztályt indít. Gyertek imádkozzunk és dolgozzunk, hogy székelyföldön a vendéglátóiparban legyenek nagyszerű, képzett munkatársak! 

Bizalommal, 

Csaba t.
Szeptemberben indul az ingyenes oktatás a kézdivásárhelyi Turisztikai Szakképzőben. A minorita rendházban helyet kapó intézményben négy szakmára lehet jelentkezni.
Már lehet igényelni a jelentkezési lapokat a kézdivásárhelyi szakképző központban induló tanításra, ahol négy szak közül lehet választani: szakács, pincér-vendégtéri szakember, panziós-fogadós és turisztikai technikus. Az oktatás több magyarországi partner segítségével valósul meg, a szakemberek zöme a Veszprémi SZC SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskolából érkezik. 
Az iskola alapítója, Ma­yer Gyula, illetve igazgatója, Németh Katalin több ízben folytatott megbeszélést háromszéki és Hargita megyei, turizmusban érdekelt vállalkozókkal. A Séfiskola alapját Fejér László Ödön szenátor és Böjte Csaba ferences testvér bábáskodásával rakták le a céhes városban, és a cél az, hogy a szakemberhiányt pótolják. A korábbi megbeszéléseken hangsúlyozták: céljuk nem az, hogy diplomagyárként működjön a duális rendszerben zajló oktatás, hanem az, hogy kitűnően képzett munkaerőt adjanak ki a kezükből. 
Első évben csak felnőttképzés indul, szakonként húsz személlyel, így összesen most nyolcvan személyt fogadnak az iskolában.
A jelentkezési lapon legtöbb két szakma megjelölésére van lehetőség prioritási sorrendben. A laphoz csatolni kell a képzés megkezdésének feltételeit igazoló iratokat: olyan dokumentumot, amely igazolja a betöltött 18. életévet, az eredményes érettségi vizsga meglétét (turisztikai­technikus-képzés esetében) vagy a 10. osztály sikeres befejezését (pincér-vendégtéri szakember, szakács, panzió-fogadós képzés esetében). Emellett szükséges az egészségügyi alkalmasságot bizonyító irat, a magyar nyelv kommunikációs szintű ismerete, minimálisan két év szakmai gyakorlat (turizmus-vendéglátás). Előny, ha a jelentkező jelenleg is a turizmus-vendéglátás ágazatban dolgozik, vagy lehetősége van a szakmai gyakorlat szálláshelyen történő letöltésére. 
A képzést a turizmus és vendéglátás területén dolgozó személyeknek ajánlják, akik az ismert és elismert magyarországi szakemberek, oktatók, tanárok segítségével egy új módszertan szerint tanulhatnak, amellyel biztosítani tudják a felzárkóztatást az európai sztenderdekhez, másrészt a minőségi vendéglátás szinten tartását. A megszerzett végzettségről magyar nyelvű, szakképzettséget igazoló bizonyítványt és angol nyelvű Europass-tanúsítványt állítanak ki.
www.3szek.ro