Hallgassa meg ezt a gyönyörű, kínai Mária-himnuszt!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_HarpaDei.jpgA Harpa Dei énekegyüttes rendszeresen ad elő csodálatos keresztény himnuszokat. Nemrégiben egy kínai paptól tanult ének megható változatát tette közzé, amelyet a kínai Szűzanya tiszteletére írtak. Ez nagyszerű lehetőség arra, hogy imádkozzunk a világ összes üldözött keresztényeiért.

A négy testvérből álló Harpa Dei kórus nagyon szép videoklipet tett közzé az interneten. Az együttes különféle hagyományokból származó szent dalokat ad elő és oszt meg YouTube csatornáján. Ezúttal egy kínai nyelvű, nagyon tiszta dallamú énekről van szó, amely a kínai Szűzanyához szól.
„Hozzád fordulunk, Kína patrónája, Kína szent anyja. A hívek a te karjaidban keresnek menedéket, a Föld minden népe nálad talál mentsvárat, oltalmat, még azok is benned reménykednek, akik távol vannak az Egyháztól. Add meg nekünk az erény teljességét.”
A szöveg szépsége és mélysége mellett a (német nemzetiségű, de Ecuadorban nevelkedett) énekes testvérek tanúságtétele is megható. Elmondták, hogy a szöveget egy kínai paptól tanulták meg. „Sok évvel ezelőtt tanultuk meg ezt az éneket egy kínai paptól, Jeruzsálemben. Amikor először énekelte el nekünk, a hangja hirtelen megbicsaklott, és könnyekre fakadt. Aztán azt mondta nekünk: ‘A világnak fogalma sincs arról, mennyit szenvedünk mi, keresztények Kínában.’ Így azzal a szándékkal vettük fel és tettük közzé YouTube csatornánkon ezt a gyönyörű Mária-dalt, hogy imádkozzunk egyrészt kínai testvéreinkért, akiket hitük miatt üldöznek, másrészt azon milliókért is, akik még nem kapták meg az Evangélium világosságát”.
Ha meghallgatjuk ezt a dalt, ami a történetét ismerve még megindítóbb, az nagyszerű lehetőség arra, hogy imádkozzunk a világ összes üldözött keresztényéért.
Fordította: Hegedüs Katalin
Forrás: fr.aleteia.org