Ima- és böjti nap a szentföldért!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_393419189_2866145823527263_2592971681135259219_n.jpgA találkozás legyen a testvéri öröm és ne a gyilkos háború kezdete, 

Csaba t.
A jeruzsálemi latin katolikus pátriárka október 17-ére, keddre ima- és böjti napra hív a Szentföldön dúló erőszak megszűnéséért, a békéért és a megbékélésért. P. Pierbattista Pizzaballa OFM bíboros arra buzdít, hogy szervezzünk imaalkalmat szentségimádással és rózsafüzér imádkozással „hogy az Atyaistenre elé tárjuk a béke, az igazságosság és a megbékélés iránti szomjúságunkat. A fájdalom és a megdöbbenés ezen időszakában nem akarunk erőtlenek maradni, nem hagyhatjuk, hogy a halál legyen az egyetlen szó, amit hallunk” – mondta október 11-én kiadott nyilatkozatában.
Mi, Erdélyben élő ferences testvérek csatlakozunk ezen kezdeményezéshez, bátorítva minden jóakaratú embert, hogy aki teheti csatlakozzon az imaalkalomhoz, imádkozva az áldott békéért, az erőszak megszűnéséért, a kiszolgáltatottak mindennapjaiért, a kiengesztelődés és megbékélés oly fontos megvalósulásáért!
Ima a békéért:
Urunk Jézus Krisztus,
A Szentföldet újra erőszak, gyűlölet és halál sújtja.
Uram, tekints irgalommal arra a földre, amely a te földi otthonod is volt.
Fogadd be jelenlétedbe az elhunytakat.
Vigasztald azokat, akik gyászolnak, akik megsérültek, vagy akik menekülni kényszerülnek.
Légy közel mindazokhoz, akik telve vannak félelemmel és kétségbeeséssel.
Te vagy a mi békénk és a nemzetek világossága, vess véget a terror és a szenvedés spiráljának a Szentföldön és az egész Közel-Keleten!
Add, hogy béke és igazságosság virágozzon a Szent helyeken.
Te vagy a mi menedékünk.
Add, hogy a nép, az emberek biztonságban legyenek Szeretetedben.
Könyörülj rajtunk és a korszakon, amelyben élünk. Ámen.
Fordította: Hegedűs Katalin Forrás: Aleteia – www.zarandok.ma
Kép: A találkozás temploma, az a hely ahol Erzsébet köszöntötte Máriát és ahol elhangzott a találkozás öröméneke a Magnificat először.