A főegyházmegye papi szenátusa Csíksomlyón ülésezett

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_FB_IMG_1700137181277.jpgA Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye papi szenátusa november 15-16-án a csíksomlyói Jakab Antal-házban ülésezett.

Dr. Kovács Gergely érsek beszámolt a püspöki szinódus októberben tartott XVI. rendes ülésének első szessziójáról, amelyen a Romániai Katolikus Püspökök Konferenciájának képviseletében vett részt. A beszámolót követő kérdések és reflexiók által kialakult párbeszéd mélységét és elevenségét jól mutatja az is, hogy a szenátorok javaslatára vacsora után is folytatták a beszélgetést. Ennek során a szinódusi munkamódszert alkalmazva mindenki szóhoz jutott, tisztelettel meghallgatták mindenki véleményét.
A szenátusi ülés további napirendi pontjait a főegyházmegye papsága által javasolt, legsürgetőbbnek ítélt témák képezték. Az ülés a főpásztor köszönetével zárult, aki örömét és háláját fejezte ki az őszinte párbeszédért, azért, hogy egyre érezhetőbb az együttgondolkodás és a közös felelősségvállalás igyekezete.
Forrás és fotó: gyulafehérvári érsekség