A vatikáni média legújabb szolgáltatásai: pápai szertartások élőben

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_5490953_nagy.jpgA karácsonyi időszakban a Vatikáni Rádió és a Vatikáni Televíziós Központ interneten, online élő adásban, smooth streaming technológiával közvetíti a pápai szertartásokat.

A smooth streaming-funkció lehetővé teszi, hogy a képminőség mindig a sávszélességhez igazodjon, így a közvetítés nem szakad meg a letöltés miatt. A sávszélesség bármilyen oknál fogva történő csökkenése ellenére a közvetítés folyamatosan nézhető. A mooth streaming lehető legjobb minőséget biztosítja a felhasználó rendelkezésére álló szolgáltatásoknak – internetes sávszélességnek, a komputer sebességének – megfelelően.
Újdonság, Európában pedig most először kerül sor arra, hogy élő hanggal és képsorokkal lehet követni a december 24-i, 25-i és január 1-jei pápai szertartásokat, hét világnyelven elhangzó kommentárral, a Vatikáni Rádió által kifejlesztett új, multimediális lejátszó segítségével.
A silverlight-rendszerű lejátszóval a Vatikáni Rádió minden hullámhosszon hallgatható, továbbá követhetők a videohírek is, amelyeket „on demand” is le lehet tölteni.
A Vatikáni Rádió új lejátszójával élőben és igény szerinti műsorátvitelben, teljes HD-minőségben lehet majd követni a videó műsorokat.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír