Kigyúlt a negyedik gyertya is

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_advent-negyedik-vasarnapjan-7-_b.jpgDecember 19-én, advent negyedik vasárnapján 16.45 órától a Borsika gyermeknéptánc-együttes adott elő karácsonyi énekeket Ádám Katalin vezetésével, melyet követően Tóth Károly evangélikus lelkész és Péter Arthur atya, a Csíksomlyói Ferences Rendház főnöke mondott áldást, miközben kigyúlt a negyedik gyertya is a nagyméretű adventi koszorún, a csíkszeredai Majláth Gusztáv Károly téren.

Betlehem, Betlehem a te határidba
Érkezett Mária rongyos istállóba.
Leül a szénára, mint egy bús gerlice
Elgondolkodva készül a boldog szent estre.
– énekelték a fiatalok.
– Békesség. Ez a negyedik fénysugár. Általában picit más fényben ragyog, mint az előbbiek. Az előbbi háromnak már égnie kell, hogy ez is felragyoghasson. Ekkor tudja beragyogni lelkünket – mondotta Tóth Károly evangélikus lelkész. – Maradjon meg az örömünk az Úrban, és az ő szelídségével forduljunk egymás felé – kérte a hallgatóságot.
– Jézus azt mondta magáról: „Én vagyok a világ világossága”. Ez a világosság fog megszületni. Az adventi fények fokozatos növekedése Jézus születésének közeledését jelzi, amikor megtörik a sötétség hatalma. Törekedjünk arra, hogy a mi életünkben is növekedjen a világosság és oszoljon a sötétség – fogalmazott rövid imájában Péter Arthur atya, a Csíksomlyói Ferences Rendház főnöke.
A jelenlévők a Miatyánk és az Üdvözlégy közös elimádkozása után hazatértek otthonaikba.
Iochom Zsolt