Szárnyaló muzsikaszó a háromkúti iskoláért

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_1008200_nagy.jpgA csíkszeredai szakszervezeti művelődési ház termében uralkodó hideg ellenére teltház előtt koncertezett vasárnap este a Role valamint a nemEZ zenekar.

A jazz-folkot játszó nemEZ valamint a magyar költészet remekeit progresszív rockzenében feldolgozó Role több, mint kétórás koncertjére jelentős számú érdeklődő érkezett. Nem csupán a szívmelengető, gondolatébresztő, szép muzsika gyűjtött össze bennünket, ez a vasárnap este a szeretetről, az adakozás öröméről, a tenniakarás erejéről is szólt.
Háromszázötven ember közös vágya indult útra a zene szárnyain a háromkútiak fele, cserében pedig 350 kis tégla emlékeztet mindannyiunkat arra, hogy nemes cél érdekében adakoztunk. Közös akaratunk az, hogy felépülhessen az új iskola, egy olyan helyen, ahová a víz pusztító ereje nem ér el. Közös érdekünk az, hogy a háromkúti iskolások megismerhessék a biztonságot, az örömöt és a tudást egy új iskola védő falain belül.
Egy iskola közösségmegtartó ereje mindennél fontosabb egy olyan kis településen, mint amilyen a Moldva határán fekvő Háromkút. Tudatosan őrzik identitásukat és anyanyelvüket az ott élők, s mert a Jóisten erős szándékú, jó akaratú pedagógussal ajándékozta meg a közösséget, bizton állíthatjuk, hogy Háromkút nem vész el.
Köszönet illeti a zenészeket, akik felkarolták eme nemes célt s szívvel-lélekkel muzsikáltak, és köszönet illeti azokat az nézőket, akik fontosnak tartották támogatni az Erdély.ma által felvállalt ügyet, s karácsony másodnapján nem csak lelküket, de pénztárcájukat is megnyitották, hogy adományaikkal támogassák Háromkút felcseperedő nemzedékeit.
Demeter Virág-Katalin