Néhány gondolat egy önkéntestől...

Nyomtatás

"Köszönöm ezt a mai napot..."! (2011.02.04.)

Sokat gondolkodtam ma, hogy fogok-e tudni miről írni és amikor már épp készültem letenni róla, akkor talált szíven Brigitta...
Hogy zajlik itt egy nap? Ébresztő, reggeli, ebéd, vacsora, lefekvés.
Ezek a szigorú keretek. Közte tanulás, játék, takarítás. Néha kap egy kis színt egy-egy kirándulással, vagy a péntekenkénti közös munkával. Egy önkéntes, ebben a köztes idő eltöltésében tud segíteni a nevelőknek. Még egy biztos pont! Az imádság! Ez végigkíséri a napjukat. Az asztalnál és családonként változó, de este is! A ma esti ima alatt ért a találat. Gyertya gyújtva, Dóránál a rózsafüzér, gyerekek a kanapén. Elkezdődik az ima: Az Atya, a fiú és a szentlélek nevében. Amen. Mi atyánk... Négy évestől tizenhárom évesig mind együtt imádkozik. Körbemegy a rózsafüzér. Az imádság végén mindenki kérhet valamit Istentől.
"Köszönöm ezt a mai napot, köszönöm, hogy jól telt. Vigyázz apumra és anyumra..." Már ez is elszorítja az ember lelkét! Brigitta 5 évesen felülmúlja: "... Vigyázz apumra és anyumra és védd meg őket és segíts nekik..." Sírás közelben! Szükséges kifejtenem? Nem hinném. Egyszerűen csak más világ.