„Családban élni remek dolog”

Nyomtatás

Elindult a Családháló.hu portál, amely gyermeknevelési tanácsok mellett a családpolitika aktualitásairól is megszólaltatja a szakértőket, érintetteket. A naponta többször frissülő honlap híreket is közöl és blogoknak is helyet ad.

Regéczy-Nagy Andrea, a honlap szóvivője elmondta: a Barankovics Akadémia Alapítvány által létrehozott portál célja a tájékoztatás mellett az, hogy olvasói segítségével „feltérképezze Magyarországot családbarát szempontból”. Ezáltal a többi közt olyan ismereteket tesznek majd közzé, hogy melyik étteremben van etetőszék, mely múzeumban vagy áruházban van lehetőség egy csecsemő pelenkázására.
A tanácsadó írásokat, interjúkat és videotartalmat is közlő oldal jórészt önkéntesként dolgozó szerkesztői remélik, hogy egy olyan virtuális közösséget hozhatnak létre, amely a valós világban is hallathatja a hangját. „Mi hiszünk benne, hogy családban élni remek dolog, s hogy a gyermekvállalás sokszor izgalmas és örömteli kaland” – közölte a szóvivő az MTI-vel.
A Barankovics Akadémia Alapítvány több mint két évtizede jött létre egyebek között a családok támogatásáért, szerepük megerősítéséért.
(MTI)