A pápa megírta első Twitter-üzenetét

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_5511894.jpgXVI. Benedek pápa kedden a mikroblogon jelentette be az új vatikáni hírportál elindítását. „Kedves Barátaim! Épp most indítottam el a News.va-t. Legyen áldott Jézus Krisztus Urunk! Imáimmal és áldásaimmal, Benedictus XVI" – írta angol nyelven a katolikus egyházfő.

A portál indítása Szent Péter és Pál ünnepén történt, amely mára esik, de hivatalosan a június 28-i vecsernyével kezdődik.
Az első multimédiás vatikáni hírportál, az egyelőre angol és olasz nyelvű www.news.va indítását Joseph Alois Ratzinger pappá szentelésének 60. évfordulójához időzítették. Feladata, hogy az internet és a hordozható számítógépek korában elérhetőbbé tegye a vatikáni kommunikációt.
Korábbi vatikáni bejelentés szerint a rádióban, a nyomtatott sajtóban és a televíziós híradásokban megjelenő információk összefoglaló oldala az új hírportál, amelynek fejlesztését Benedek pápa személyesen is nyomon követte.
A Vatikán más multimédiás kezdeményezésekbe is belefogott. Májusban 150 blogger folytatott párbeszédet a világhálón vatikáni vezetőkkel. A katolikus egyház a Facebook közösségi és a YouTube videomegosztó portállal is együttműködik az augusztusban Madridban tartandó következő Világifjúsági Napokról való tájékoztatás területén.
fn.hu/Hir24.hu