Térjünk le az arrogancia útjáról – kérte a pápa

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_kep-papa.jpgAz emberiség sebeit úgy tudjuk meggyógyítani, ha életünket a testvéri szeretet szolgálatába állítjuk – figyelmeztetett a Szentatya a vasárnap déli Úrangyala ima előtt mondott beszédében, amelyben megemlékezett a vasárnap Szatmárnémetiben boldoggá avatott Scheffler János vértanúról is.

A materiális és lelki szükségleteken, vagyis a szegény államokban szükséget szenvedők éhségén és az őket érő igazságtalanságokon, valamint a gazdag államokban élők depresszióján és útvesztésén úgy segíthetünk, ha Jézusra tekintünk. A vasárnapi evangéliumban (Mt 11,25–30) olvassuk: „Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát. Az én igám édes és az én terhem könnyű.”
Krisztus szavai valódi gyógyulást kínálnak az emberiség sebeire. Mind a társadalmi, emberi kapcsolatainkban, mind a teremtett világgal kapcsolatban fel kell adnunk az arroganciát, és erőszakot, amelyet a pozíció, a hatalom, a siker eléréséért bevetünk. Csak a Krisztus által kínált út az, ami valóban biztosítja az emberiség jövőjét – mondta Benedek pápa.
Magyar Kurír