Zöldebb nyaralást!

Nyomtatás

ImageA Vatikán néhány javaslatot tett közzé, hogy mindenkit a környezetbarát nyaralásra buzdítson.

 

 

 

„Rajtunk áll a döntés, hogy bolygónkért, vagy éppen ellene tegyünk" – nyilatkozta a Vándorlók és Utazók Lelkigondozásának Pápai Tanácsa a turizmus szeptember 27-én tartandó világnapjára írt üzenetében.

 A javaslatok között szerepel, hogy utazzunk minél kevesebb csomaggal, ha tehetjük, ne repülővel vagy autóval közlekedjünk, ültessünk fákat, és mindig legyünk harmóniában a természettel – írja awww.totalcatholic.com oldal. Így kevesebb fosszilis üzemanyagot égetünk el, s ezáltal kevesebb szén-dioxid kerül a légkörbe, ami csökkeni a globális felmelegedést.

Hozzájárulhatunk az élet megőrzéséhez és lelassíthatjuk az éghajlatváltozást, vagy esztelen nárcizmussal, önző módon figyelmen kívül hagyhatjuk, hogy földünk a pusztulás szélén áll. Rendkívül fontos, hogy újra felismerjük korlátainkat, tegyünk a semmit nem kímélő féktelen fejlődés ellen, és megszabaduljunk a birtoklás és a fogyasztás rabságából – olvasható a dokumentumban.

Az üzenetet, amelyet ezen a héten mutattak be a sajtónak, a Pápai Tanács elnöke, Renato Martino bíboros és Agostino Marchetto érsek, a tanács titkára írta alá.

Magyar Kurír