Szent László király rockopera a Duna televízióban

Nyomtatás

A Duna televízió egyes csatornáján, 2011 július 17-én vasárnap este, 19,55 órakor (helyi idő) sugározza a  Papp Kincses Emese által írt és rendezett Szent László király rockoperát.

A rockopera Szent László király életének kiemelkedő mozzanatait, a róla szóló legendákat eleveníti meg zenében, dalban, táncban. Ő az az Árpád-házi király, aki a Szent István-i eszmeiség és örökség folytatójaként, ország- és léleképítőként, Erdély választott védőszentjévé lett. Nagy királyunk egy fejjel magasodott ki kortársai közül, személyisége egyesíti magában a magyarság legszebb és legjobb tulajdonságait: a bátorságot, vitézséget, férfiasságot, önfeláldozást, mély keresztényi hitet, megbocsátó szeretetet és népszolgálatot. Emberi nagyságával hirdeti, hogy a pusztulásból is van felemelkedés. E kiemelkedő történelmi személyiség megidézése nem öncélú, a történéseknek máig ható üzenete van.
Zene: Nagy Tivadar, ROLE zenekar
A zenekar tagjai: Balázs Zoltán dobok, Nagy Edina ütőhangszerek, Salamon Orsolya fuvola, Nagy Ferenc basszusgitár, Nagy Tivadar szólógitár, Bodor Emese és Sántha Zsuzsánna  billentyűzők
Szólóénekesek: Bodor Emese, Sántha Zsuzsánna, Nagy Tivadar
Tánc :Tóth Larisa balettművész, a csíkrákosi Csalogány és a csíkzsögödi Harom néptáncegyüttes
Közreműködött  a  Székely Lovasíjász Szövetség