Új reményt a fiataloknak

Nyomtatás

wyd2011madrid_0.jpgRenzo Fratini érsek, spanyolországi apostoli nuncius nyilatkozott a Vatikáni rádiónak a hamarosan kezdődő madridi Ifjúsági Világtalálkozóról.

 

 

12 nap múlva kezdődik a spanyol fővárosban a fiatalok nemzetközi találkozója, amelyre augusztus 18-án érkezik meg a pápa. Nagy várakozások előzik meg a rendezvényt, sok fiatal készülődik már az indulásra. A spanyol egyházmegyék augusztus 11. és 15. között egyházmegyei napokat szerveznek, amelyek során külföldi fiatalokat látnak vendégül imatalálkozók és egyéb programok keretében.
A Vatikáni Rádió kérdései kapcsán Renzo Fratini érsek kifejtette: Spanyolország nagy lelkesedéssel és reményekkel várja a Szentatyát, aki lelki szinten segít a fellendülésben. Az ország az értékek válságát éli, s a pápa ilyen téren a megújulás szelét hozza el – véli a nuncius. Kiemelte az egyhetes rendezvény spirituális oldalát, amely az egyház számára a legfontosabb.
Az új evangelizáció lesz a következő püspöki szinódus témája. Új reményt kell adni a világnak – emelte ki nyilatkozatában Renzo Fratini érsek. A fiatalok csalódtak és új reményre vágynak. Ilyen szempontból az Ifjúsági Világtalálkozó új kezdetet jelent. A pápa tanúságot tesz arról, hogy a keresztény élet a belső megújulásból indul ki, a megtérésből, az Istenhez való visszatérésből.
A találkozó jó alkalom, hogy újra rátaláljunk a keresztény élet valós alapjaira, mindennapi kapcsolatainkban, a szolidaritás dimenziójában, a világra való nyitottságban megélve azt. A Cuatro Vientos repülőtéren XVI. Benedek szentmisét mutat majd be. A repülőtér találkozási pont, ahová a világ minden részéről érkeznek majd, hogy részt vegyenek a pápai szentmisén. A helyszínnek szimbolikus értelme is van: az egész világ összegyűlik a Szentatya körül az Oltáriszentség ünneplésére – hangsúlyozta a spanyolországi apostoli nuncius.
Renzo Fratini érsek azon reményének adott hangot, hogy nagy sikerű rendezvény lesz az Ifjúsági Világtalálkozó. Elmondta, hogy több mint 20 ezer önkéntes jelentkezett; az egész világról érkeznek fiatalok, s nagy lelkesedéssel, örömmel vesznek részt az eseményen. Ez reményt ad arra, hogy a találkozó gyümölcsöt hoz majd. A múltban is, a korábbi világtalálkozók alkalmával szerzetesi, papi hivatások ébredtek. Abban bíznak a szervezők, hogy e világtalálkozó is hozzájárul a vallási élet megújulásához és a hivatások új hulláma indul el – fogalmazott a spanyolországi apostoli nuncius a madridi Ifjúsági Világtalálkozó kapcsán.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír