Letették a leányanya-otthon alapkövét

Nyomtatás

ImageTokay Rozália, az öregotthon igazgatója elmondta: az otthon kettős célt szolgál, segítséget kíván nyújtani a kilátástalan helyzetbe került lányoknak ahhoz, hogy ne ítéljék halálra magzatukat, hanem nyugodt körülmények között hordhassák ki és hozhassák világra kicsinyüket.


 

 

A húsz férőhelyes intézmény szülés után sem veszítené szem elől pártfogoltjait: negyven személyes bölcsődét és óvodát is szeretnének indítani a kicsikék számára. Az igazgatónő elmondása szerint a másik cél az öregotthon lakóinak vigasztalása, hiszen az ott élő idősek számára gyógyírként szolgál a kicsinyek jelenléte. Az elmúlás alkonyán élők szívének melegítése – fogalmazott Tokay Rozália – legalább annyira fontos, mint az anyák és magzataik védelme. Ezért a Magyar Mozgáskorlátozottak Társulata elhatározta az otthon létesítését, amely a tervek szerint az alapkőletételtől számított egy év múlva megnyitja kapuit a rászorulók előtt.

Az ünnepi szentmise után az építkezésre elkülönített földterületet dr. Czirják Árpád pápai prelátus szentelte fel, majd András Imre, a Magyarok Világszövetségének Kárpát-medencei régióelnöke olvasta fel az alapító okiratot, amelyet az alapkő mellé helyeztek. Az építkezést az MVSZ mellett a Magyar Mozgáskorlátozottak Társulata, a Székely Nemzeti Tanács, a Magyar Segélyszolgálat Alapítvány, a Történelmi Vitézi Lovagrend, valamint több egyházi és magánszemély is támogatja, az intézmény tervét vitéz Elkán György és Tóthfalusi Gábor készítette.
S. B. Á. , Szabadság, 2007. november 20.