Alkotótábort rendezenek az újvidéki Domus Pacisban

Nyomtatás

Az újvidéki Ferences Rendház a budapesti Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával és Utcai Dávid szakmai vezető szervezésében 2011. szeptember 9-11-ig alkotótábort szervez a Horgos melletti Domus Pacisban. Az alkotótábor mottója Messer lo frate Sole (Naptestvér úr).

A mottó Assisi Szent Ferenc Naphimnusz című világhírű költeményéből származik. A több mint húsz neves vajdasági festőművész a helyszínen a képzőművészet adta lehetőségekkel élve fejezi ki meglátásait a Naphimnusz fényében a mai ember viszonyulásáról a környezethez.
A tábor célja, hogy Assisi Ferencnek a környezetvédelem pártfogójának a költeményéből, - amelyben az Alkotót, a Teremtőt dicséri többek között a „naptestvérért”, „holdnővérért” a vízért, szélért, derűs és borús időért - ihletést nyerve az alkotók természetvédelmi üzenetet továbbítsanak a művészet nyelvén és erősítsék bennünk a felelősségteljes viszonyulást a környezetünkhöz.
A szervező terve szerint az alkotásokat még az év folyamán vándorkiállítás keretében közszemlére teszik néhány vajdasági helységben.
Magyar Kurír