Közelebb kerülni Istenhez

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_szentiras_b.jpgBibliodráma önismereti csoport indul felnőttek számára Csíksomlyón. A találkozások alkalmával olyan történeteket járnak körül a résztvevők, melyekben a mindenkori emberek Istennel, egymással és önmagával találkoznak.

Aki szeretné átélni, mélyíteni ezeket a találkozásokat, október 10-ig jelentkezhet Moisii Róbert ferences pap, bibliodráma-vezetőnél a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. drótposta címen, illetve a 744-422409-es telefonszámon, illetve Bartos Károly, református lelkipásztornál, bibliodráma-asszisztensnél a következő elérhetőségeken: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefonszám: 0745-210521. A bibliodrámás tevékenység összesen 80 órás lesz, havi egy alkalommal megtartandó nyolc órás találkozással.
De mi is a bibliodráma? A csoport tagjai bibliai történeteket „játszanak” el, azzal a céllal, hogy közelebb kerüljenek Istenhez, másokhoz, önmagukhoz! „Sok út vezethet Isten igéjének a megértéséhez: elmélkedés, közös olvasás, prédikáció. Mi a játékot ajánljuk, amely mozgásba hozza egész testi-lelki világunkat. A Bibliát nemcsak az eszünkkel szeretnénk érteni, hanem egész testünkkel. A részvételhez nem szükséges sem színészi képesség, sem teológiai tudás. Akinek kedve van hozzá, örömmel hívjuk, próbálja meg" – fogalmaz felhívásában Moisii Róbert ferences testvér.
Rédai Botond