"Mindig az anyaság ajándékát kértem, és most eszem ágában sincs elveszíteni."

Nyomtatás

ImageÁprilis 9-én az olaszországi Pieve di Soligó-i dómban Corrado Pizziolo püspök tartotta Paola Breda gyászmiséjét, amelyen hatalmas tömeg gyűlt össze. Az édesanya április 7-én 38 éves korában hunyt el: miután hathónapos terhesen megtudta, hogy rákos, második gyermeke születése érdekében terhessége alatt elutasította az orvosi kezeléseket.


 

 

 

„Paola, a méhében hordozott gyermek életét fontosabbnak tartotta saját életénél. Világosan kimondhatjuk: feláldozta életét saját gyermekéért – mondta beszédében a püspök. Nincs nagyobb szeretet annál, minthogy életünket adjuk azokért, akiket szeretünk. Jézus is ezt tette, és ez valósult meg Paola életében is. Ez a megtörtént eset bemutatja, hogy az evangéliumot lehet konkrétan élni" – írja a SIR.

A szülés után az édesanya elkezdte a kezelést, de az már nem tudta megmenteni életét. Kisfia, Nicola most 17 hónapos, egészséges.
Giuseppe Nadal helyi plébános, a Radio Vaticana munkatársának elmondta: Egy alkalommal amikor meglátogatta a családot, Paola megosztotta vele fájdalmukat, hogy 9 év házasság után még mindig nem született gyermekük. Egy év múlva első gyermekét, majd hamarosan a másodikat várta. Örömük óriási volt! Néhány hónap múlva azonban Paola könnyes szemmel jött hozzá:
„Daganatot állapítottak meg nálam, kemoterápiát javasolnak, de az károsítani fogja a gyermeket, és én ezt egyáltalán nem akarom. Mindig az anyaság ajándékát kértem, azt az ajándékot, hogy gyermekeim legyenek. Mindig imádkoztam érte, és most, hogy az Úr megadja, eszem ágában sincs elveszíteni."
Nicola megszületése után Paola mindent megtett a gyógyulásért. Sokan körülvették, segítették őt. Sok orvos és ápoló többet is tett érte kötelességénél, éppen azért, mert rendkívül kedves, szeretetteljes személyiség volt. Tudatában volt, hogy életének utolsó szakaszába érkezett. Férjétől azt kérte, hogy mindenben gondoskodjon a gyermekekről. Felkészült arra, hogy itthagyja a földi életet, egyedül gyermekei miatt aggódott – mondta Giuseppe Nadal.
Magyar Kurír