Meghívó, XVIII. Családkongresszus és Családfesztiválra

Nyomtatás

Szeretettel hívlak mindnyájatokat, akik a család és az élet mellett álltok, ünnepeljünk együtt a XVIII. Családkongresszuson, 2011. november 10-12. között Máriabesnyőn, illetve Gödöllőn.

A Családkongresszus első két napján, nov. 10-én és 11-én Máriabesnyőn, a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban (2100 Gödöllő-Máriabesnyő,Kapucinusok tere 3.) gyűlünk össze, nov. 12-én reggel átvonulunk a Királyi Kastélyba (2100 Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély), ahol az ünneplést egy nagyszabású kulturális rendezvény, a Családfesztivál keretében folytatjuk.
A XVIII. Családkongresszusra a Jelentkezési lap kitöltésével 2011. okt. 28-ig lehet jelentkezni. Tekintettel azonban arra, hogy a rendezvény-helyszínek befogadóképessége véges, a létszámkeretek betelte után érkező jelentkezéseket csak várólistára tudjuk elfogadni, hogy az esetleges lemondások esetén helyüket biztosíthassuk.
Mindhárom nap programja a felnőtt családtagokhoz szól, szombaton, nov. 12-én azonban a gyerekek részére is biztosítunk foglalkozást Máriabesnyőn, a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban, külön a kisebbeknek (kb. 8 éves korig) és a nagyobbaknak (8-16 éves korig). A gyerekek a 16:00 órakor kezdődő szentmisére átjönnek Gödöllőre.
Ünnepeljük együtt a családot, tegyünk tanúságot arról, hogy a családban élni öröm és boldogság, és hirdessük, hogy a család a társadalom számára pótolhatatlan értékek forrása. Erre utal a Kongresszus mottója is: "Nagy titok ez!" (Ef 5, 32)
Bíró László
az MKPK családreferens püspöke
a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke